dilluns, 15 d’agost del 2005


Últim dia.....
Aquesta nit marxem, així que decidim dirigir-nos e l'Ille de Goree abans de marxar. Creiem que tenim un deure històric, hem de saber què va passar exactent amb els coloniadors i els esclaus.
Quan arribem, resulta ser guiriland. És una passada i ens recorda a Lloret de Mar. Fins i tot la gent dels bars i restaurants fan la pilota als turistes de mala manera i la veritat fa molta angúnia!
Ens amaguem en un baretillo d'un carreró on hi ha persones autòctones per fer un veure i el Secca ens explica que l'esclavatge era un procés triangular. Els francesos viatjaven per Àfrica buscant persones fortes i intel.ligents, els millors. Els duien a Gore on estaven en condicions infrahumanes fins a marxar en vaixell cap als EEUU. Allà els canviaven per aliments que anaven a parar a França.
La veritat és que la casa dels esclaus posava els pels de punt. Van explicar-nos que Mandela va sortir plorant de la cel.la de càstig i no m'extranya.
És increible pensar que els paísos europeus, les persones, hem estat capaços de cometre aquestes barbaritats en tants indrets del món durant els imperis colonials, que avui en dia encara hi ha persones que pateixen situacions d'esclavatge, i que actualment a Europa s'està girant l'esquena a les persones d'aquests països.
Ens hauria de caure la cara de vergonya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada