dissabte, 29 de gener del 2005

Sardinia amb la Laura!!!
La Sorpresa
Al matí vam aixecar-nos amb mal de tot del fred que havíem passat. Malgrat l’amabilitat de les persones de l’hotel que ens havien deixat mantes i una estufeta, semblàvem estalactites!
Això si, amb l’ànim dalt de tot!
La idea era buscar l’alberg, però després d’obrir la finestra vam creure que seria molt millor investigar una mica sobre el lloc on havíem arribat.
Vosaltres que haguéssiu fet amb aquesta vista?
Així que ens vam enfundar amb tot el que diuem per no passar fred i vam cpomeçar per un bon caffe latte i un parell de pastetes per començar!! I després d’un volt per Sasari ens vam adonar que les casualitats no existeixen. Haviem d’anar a a aquell poble petit, de l’interior i ple de racons i monuments preciosos. Voleu fer-hi un cop d’ull? Això de l'esquerra és un dels carrerons pintorescos que trobareu, amb les portetes de colors i una botiga de decoració moníssima al fons. A la dreta la catedral, que va resultar que estava just al davat del bar on vam anar a petar la primera nit! També em va cridar l'atenció aquest forn de pa on tot tenia una pinta genial! I vaig flipar amb el gòtic català del segle XV!!
La veritat és que vaig recordar una vegada més que la vida sempre ens porta allà on cal anar.
I a nosaltres ens feia falta arribar a aquest petit poble en la foscor per redescobrir-lo a la
llum del dia i tornar a confiar en el destí, a pensar que sempre hem de donar oportunitats i que no es pot jutjar res abans de viure-ho i captar-ho amb tots els sentits.
Anavem caminant en silenci i de cop i volta vam girar-nos per dir, a la vegada, que potser ens podíem quedar entre aquells racons d'història la nit que ens quedava.
L'Alguer
A la tarda, després d'un bon tiberi vegetarià i la conya joronya amb la Laura, vam agafar un bus i cap a l'Alguer s'ha dit!! Malgrat que al costat del mar feia moltíssim fred, va ser genial fer una volta pel passeig marítim i els carrerons d'aquest indret amb regust català. La gent gran, en sentir-nos xerrar ens aturava per parlar aquest català tan...medieval i preciós que tenien, i les parets eren plenes d'anuncis d'escoles que ensenyen la nostra llengua. Se'ns posava la pell de gallina..entre l'emoció i el fred!!!!!
Ens vam deixar endur per la màgia de L’Alguer i vam perdre’ns pels carrerons per trobar racons i persones ben autèntiques.
Les iaies totes vestidetes de negre amb cara de fred, els carrers destrossats que ens dirigien a monuments magnífics i el tallat més maco que ens havien preparat mai.
La veritat és que va ser una tarda genial, si ho hagués estat perquè l’autobús que ens havia de dur cap a Sassari a dormir va passar abans d’hora i ens vam quedar gairebé una hora com estalactites a la parada del bus!!!!
I pensàvem...I ara què? Ho tenim tot allà!!!!!! Però com sempre passa quan voltes pel món, a l’últim moment dos nois que vigilaven un aparcament davant de la parada del bus es van oferir a portar-nos a l’estació del tren, No només ens van dur en cotxe, a més ens van convidar a un licor que cremava i ens va fer entrar en calor en dos segons!!!!
I després d’això...a dormir la mona a l’hotel Giussi!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada